Wedstrijd
Tijdens de MjamTaart Cake & Bake Experience 2022 vindt voor de 11e keer de befaamde Holland Sugar Art Show wedstrijd plaats. Hét moment om je titel te verdedigen en te kijken hoe jouw creativiteit beoordeeld wordt door een professionele jury. Het thema is ‘4 seizoenen’.
Iedereen is welkom om mee te doen aan de Holland Sugar Art Show wedstrijd, jong en oud, beginner en gevorderden!
De jury beoordeelt iedere inzending individueel, dus je krijgt ook jouw persoonlijke beoordeling mee naar huis. Ieder jaar kan je dus jouw eigen individuele score proberen te verbeteren. Maar je kan ook hele mooie prijzen winnen! De prijzen voor 2022 worden binnenkort bekend gemaakt. Er zijn meerdere categorieën waarin je kan deelnemen. Je kiest dus een categorie die het beste bij jou past. Het is ook mogelijk om in meerdere categorieën mee te doen.
Het thema dit jaar is ‘de vier seizoenen’. Dit thema dien je op een creatieve manier in jouw creatie door te voeren. De jury beoordeelt jouw inzending op een 5-tal aandachtspunten, waarbij ook gekeken wordt naar hoe jij het thema in jouw werkstuk hebt verwerkt.
Categorieën:
Categorie 1: Suikerbloemen
Categorie 2: Taart met suikerbloemen
Categorie 3: Taart in thema
Categorie 4: Modelleren
Categorie 5: Cupcakes
Categorie 6: Zwevende constructies
Categorie 7: Koekjes
Categorie 8: Taart in thema 4 t/m 7 jaar
Categorie 9: Taart in thema 8 t/m 12 jaar
Specificaties en voorwaarden:
· Een wedstrijdstuk mag niet eerder hebben meegedaan aan een (online) wedstrijd.
· Categorie 1: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 60 x 60 x 100 (hoog) centimeter.
· Categorie 2: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 60 x 60 x 100 (hoog) centimeter.
· Categorie 3: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 70 x 70 x 100 (hoog) centimeter.
· Categorie 4: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 50 x 50 x 40 (hoog) centimeter.
· Categorie 5: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 60 x 60 x 100 (hoog) centimeter. Bestaat uit minimaal 8 stuks.
· Categorie 6: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 100 x 100 x 100 (hoog) centimeter.
· Categorie 7: Bestaat uit een opstelling van maximaal 10 stuks. Let op de presentatie van de koekjes, dit wordt meegenomen in de jurering van de totale indruk.
· Categorie 8: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 70 x 70 x 100 (hoog) centimeter.
· Categorie 9: Afmeting wedstrijdstuk maximaal 70 x 70 x 100 (hoog) centimeter.
Aanvullingen op de categorieën:
Categorie 1: Boeket, plantje of arrangement mag gepresenteerd worden in een vaas, potje, m.b.v. standaard of los. De bloemen moeten op ware grootte gepresenteerd worden, dus geen miniaturen.
Categorie 2: De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd.
Categorie 3: De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd. Niet-eetbare onderdelen (boards, dowels etc) zijn toegestaan.
Categorie 4: Modelleerwerk in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen gebruikt worden.
Categorie 5: Aantal cupcakes is onbeperkt, maar minimaal 8 stuks. Let op de presentatie van de cupcakes, dit wordt meegenomen in de jurering.
Categorie 6: Zwevende taarten in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen (boards, dowels, ijzerdraad etc) gebruikt worden. (Bijna) onmogelijke constructies. De illusie wordt gewekt dat de constructietechniek de strijd aangaat met de zwaartekracht. Dit kan een staande, hangende en/of zwevende presentatie zijn.
Categorie 7: Een opstelling van maximaal 10 koekjes. Let op de presentatie van de koekjes, dit wordt meegenomen in de jurering.
Categorie 8 & 9: De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd.
Er wordt gejureerd op de volgende aandachtspunten:
1. Ontwerp
2. Toegepaste techniek
3. Kleurgebruik
4. Correctheid
5. Totale indruk
Per aandachtspunt kunnen 1 t/m 10 punten gescoord worden wat kan resulteren in de volgende uitslagen:
75 t/m 79 punten – Brons
80 t/m 84 punten – Zilver
85 en hoger – Goud
Per categorie wordt door twee juryleden gejureerd. De punten van beide juryleden worden bij elkaar opgeteld. De deelnemer met het hoogst aantal punten in categorie 1 of 2 krijgt tevens de David Ford award uitgereikt. David en Margaret Ford zijn de oprichters van CelCakes & CelCrafts (bekend van o.a. CelPad en CelStick, veel gebruikt door bloemenmakers). Na het overlijden van David, heeft Bart van Vliet besloten deze award in het leven te roepen om zo David te eren.
De uitslagen zullen direct na de jurering bij de wedstrijdstukken worden geplaatst.
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 18 september 2020 om 14.00 uur.
Belangrijke informatie:
· Bij het afleveren van je wedstrijdstuk(ken) ontvang je een poslbandje waarmee je twee dagen onbeperkt toegang hebt tot de beurs.
· Inleveren van wedstrijdstuk(ken) kan op vrijdag 16 september van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 17 september tussen 08.00 en 9.30 uur. Adres: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk
· Afhalen/meenemen van wedstrijdstukken kan op zondag 18 september 2022 vanaf 17.00 uur. Niet afgehaalde wedstrijdstukken vervallen aan de organisatie.
· De deelnamekosten zijn € 20,- per wedstrijdstuk voor volwassenen en € 7,50 per wedstrijdstuk voor kinderen, dit is inclusief twee dagen toegang tot de beurs. Bij inschrijving ga je akkoord met de eerder genoemde voorwaarden.
· Inschrijven kan tot en met woensdag 14 september 20.00 uur.
· Vragen over de wedstrijd? Stuur een mail naar info@mjamtaartexperience.nl.