speaker-info

Petra Arnold – Schattig Meisje

Workshop

Petra Arnold is zes jaar geleden begonnen met het maken van fondanttaarten en alles wat daarbij komt kijken. Sindsdien is het voor haar een uit de hand gelopen hobby geworden. Vooral het boetseren van taarttoppers vindt zij leuk om te doen. Van schattige beestjes tot realistische gezichten; zij probeert het allemaal! Petra heeft tevens een eigen groep op Facebook genaamd Fondant Tutorials waar zij regelmatig fototutorials deelt van de dingen die zij boetseert. Daarnaast kunnen ook de leden hun geboetseerde creaties delen op deze pagina en tips en tricks uitwisselen.

Beschrijving workshop
Schattig Meisje

Tijdens deze workshop leer je om dit schattige meisje te maken. Je leert in anderhalf uur om een staand poppetje te maken. Bij het modelleren van dit meisje draait het onder andere om de verhoudingen en een gezicht maken. Als je deze basis eenmaal in de vingers hebt, dan is dit toe te passen op vele projecten. Je maakt je werkstuk op een onderbord van piepschuim met een doorsnede van 10 cm dat bekleed is met fondant. Je zult boetseren met een nieuwe Turkse suikerpasta, genaamd Sugarpaste By Bora. Hoewel deze makkelijk te kneden is, is het toch stevig en scheurt het niet. Daarom is het ideaal voor zowel boetseren als bekleden.

De technieken die je zult leren zijn:
• Lichaamsverhoudingen
• Gezichtsuitdrukking
• Modelleertechnieken
• Dusten
• Maken van handjes
• Strik maken zonder het gebruik van een mal

Let op: Je dient zelf een doos of box mee te nemen om je werkstuk in te vervoeren. Het meisje moet natuurlijk wel veilig thuiskomen! Het onderbord heeft een doorsnede van 10 cm en het werkstuk is ongeveer 21 cm hoog.

Tijdstip workshops

Zaterdag 19 september 15:00 – 16:30
Zondag 20 september 15:00 – 16:30

Kosten workshop
€ 17,50 per persoon.

Locatie
Deze workshops vinden plaats in de zaal.

Kaartverkoop
Kaarten voor de workshops kan je in de voorverkoop kopen via ticketkantoor. Je betaalt € 0,80 administratiekosten. Boek hier je workshops. Koop je een kaartje voor de workshop op de beurs zelf, dan betaal je € 17,50. Het is mogelijk dat de workshops dan reeds uitverkocht zijn. Let op: vergeet niet je toegangskaart te bestellen! Bestel hier je toegangskaart.

Schattig Meisje