speaker-info

Ollie 3D puzzelplaatje

Workshop

Petra Arnold is zes jaar geleden begonnen met het maken van fondanttaarten en alles wat daarbij komt kijken. Sindsdien is het voor haar een uit de hand gelopen hobby geworden. Vooral het boetseren van taarttoppers vindt zij leuk om te doen. Van schattige beestjes tot realistische gezichten; zij probeert het allemaal! Petra heeft tevens een eigen groep op Facebook genaamd Fondant Tutorials waar zij regelmatig fototutorials deelt van de dingen die zij boetseert. Daarnaast kunnen ook de leden hun geboetseerde creaties delen op deze pagina en tips en tricks uitwisselen.

Beschrijving workshop
Ollie 3D puzzelplaatje

Tijdens deze workshop leer je om een schattig olifantje te maken. Je leert om een 3D puzzelplaatje te maken die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld de zijkanten van een taart te versieren. Je maakt het op een onderbord van 12.5 cm x 12.5 cm dat bekleed is met fondant. Je zult boetseren met een nieuwe Turkse suikerpasta, genaamd Sugarpaste By Bora. Hoewel deze makkelijk te kneden is, is het toch stevig en scheurt het niet. Daarom is het ideaal voor zowel boetseren als bekleden.

De technieken die je zult leren zijn:
• Lichaamsverhoudingen
• Gezichtsuitdrukking
• Modelleertechnieken
• Dusten
• Een bloem maken met behulp van een uitsteker

Je maakt tijdens de workshop het olifantje met de bloem op een met fondant bekleed onderbord, dus niet zoals op de voorbeeld foto op een taart. De roosjes die bovenop de voorbeeld taart zitten, zijn ook alleen ter illustratie hoe je Ollie op een leuke manier thuis zelf op een taart zou kunnen verwerken.

Let op: Je dient zelf een doos of box mee te nemen om je werkstuk in te vervoeren. Ollie moet natuurlijk wel veilig thuiskomen! Het onderbord is 12,5 x 12,5 cm.

Tijdstip workshops
Zaterdag 30 maart 10:00 – 11:30
Zaterdag 30 maart 12:30 – 14:00
Zaterdag 30 maart 15:00 – 16:30

Zondag 31 maart 10:00 – 11:30
Zondag 31 maart 12:30 – 14:00
Zondag 31 maart 15:00 – 16:30

Kosten workshop
€ 17,50 per persoon.

Locatie
Deze workshops vinden plaats in de zaal.

Kaartverkoop
Kaarten voor de workshops kan je in de voorverkoop kopen via ticketkantoor. Je betaalt € 0,80 administratiekosten. Boek hier je workshops. Koop je een kaartje voor de workshop op de beurs zelf, dan betaal je € 17,50. Het is mogelijk dat de workshops dan reeds uitverkocht zijn. Let op: vergeet niet je toegangskaart te bestellen! Bestel hier je toegangskaart.

Ollie 3D puzzelplaatje