speaker-info

Marike Bol

Demonstratie

“Bakken is geen theorie, je moet het voelen en proeven.” Marike Bol Oh My Pie!

Jarenlange ondefinieerbare klachten, ondraaglijke buikpijn, succesvolle (en minder succesvolle) bak pogingen en een kookboek later lacht het leven Marike Bol, oprichtster van Oh My Pie, inmiddels toe.

Oh My Pie!
Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

 “In eerste instantie wilde ik mijn leven en eetgewoonten voortzetten zoals ik dat altijd had gedaan. Op naar de supermarkt en het toen nog zeer beperkte glutenvrije schap. Gewapend met mijn nieuwe glutenvrije voer dacht ik de wereld met gemak te kunnen trotseren. Al snel kwam ik van een koude kermis thuis. Iedere dag at ik braaf mijn glutenvrije boterhammen, toverde ik een glutenvrije warme maaltijd op tafel en knaagde ik op rijstwafels of een glutenvrij biscuitje dat van ellende als Saharazand uit elkaar viel. Dat moet anders kunnen dacht ik!” aldus Marike.

Bakken zonder tarwe
Wat begon als een website vol met glutenvrije recepten en tips, is inmiddels uitgemond tot een kookboek vol gluten, lactose en geraffineerde suikers vrije zoete én hartige baksels en het  tweede boek; ‘Bakken zonder tarwe – op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten”, is net uitgebracht! Het boek gevuld met recepten als: glutenvrije knapperige (!) kaasstengels, een vegan prinsessentaart en alles wat je ooit wilde weten over het maken van je eigen plantaardige melk, is een aanrader!

Een boek vol die-wil-je-gelijk-maken recepten, tarwe en glutenvrije tips & tricks en een ware bibliotheek op het gebied van verschillende glutenvrije meelsoorten. Marike Bol bewijst dat gluten, tarwe en lactose vrij geen straf hoeft te zijn, integendeel zelfs… De Oh My Pie! recepten verbinden mensen, met maar zeker ook zonder voedselallergie.

Marike Bol