speaker-info

Petra Arnold – Lief Konijntje

Workshop

Petra Arnold is zes jaar geleden begonnen met het maken van fondanttaarten en alles wat daarbij komt kijken. Sindsdien is het voor haar een uit de hand gelopen hobby geworden. Vooral het boetseren van taarttoppers vindt zij leuk om te doen. Van schattige beestjes tot realistische gezichten; zij probeert het allemaal! Petra heeft tevens een eigen groep op Facebook genaamd Fondant Tutorials waar zij regelmatig fototutorials deelt van de dingen die zij boetseert. Daarnaast kunnen ook de leden hun geboetseerde creaties delen op deze pagina en tips en tricks uitwisselen.

Beschrijving workshop
Lief Konijntje

Tijdens deze workshop leer je om dit lieve konijntje te maken. Je leert hoe je dit zittende konijntje kunt boetseren die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een geboorte- of kindertaartje mee te versieren. Als je de basis om een dier te modelleren hebt geleerd, is de stap om andere schattige dieren te modelleren een stuk makkelijker. Je maakt je werkstuk op een onderbord van 12.5 cm x 12.5 cm dat bekleed is met fondant. Je zult boetseren met een nieuwe Turkse suikerpasta, genaamd Sugarpaste By Bora. Hoewel deze makkelijk te kneden is, is het toch stevig en scheurt het niet. Daarom is het ideaal voor zowel boetseren als bekleden.

De technieken die je zult leren zijn:

  • Staand figuur maken
  • Lichaamsverhoudingen
  • Gezichtsuitdrukking
  • Modelleertechnieken
  • Strik maken zonder het gebruik van een mal

Let op: Je dient zelf een doos of box mee te nemen om je werkstuk in te vervoeren. Het konijntje moet natuurlijk wel veilig thuiskomen! Het onderbord is 12,5 x 12,5 cm en het werkstuk is ongeveer 12 cm hoog.

Tijdstip workshops

Zaterdag 19 september 10:00 – 11:30
Zondag 20 september 10:00 – 11:30

Kosten workshop
€ 17,50 per persoon.

Locatie
Deze workshops vinden plaats in de zaal.

Kaartverkoop
Kaarten voor de workshops kan je in de voorverkoop kopen via ticketkantoor. Je betaalt € 0,80 administratiekosten. Boek hier je workshops. Koop je een kaartje voor de workshop op de beurs zelf, dan betaal je € 17,50. Het is mogelijk dat de workshops dan reeds uitverkocht zijn. Let op: vergeet niet je toegangskaart te bestellen! Bestel hier je toegangskaart.

Lief Konijntje