speaker-info

Jeroen Goossens

Demonstratie

De naam Jeroen Goossens is een begrip in de wereld van de internationale patisserie en horeca. Van professionals tot culi’s: iedereen kent deze patissier par excellence en anders wel zijn zoete verleidingen. Van bijzondere taarten tot kunstige creaties: Jeroen Goossens maakt het allemaal. Hij behoort al jaren tot de wereldtop (volgens de Franse top patissier Pierre Hermé is de chocoladetaart van Jeroen Goossens zelfs de beste). En ja, hij is ook de man achter de huwelijkstaart van Willem-Alexander en Maxima.  

Het beproefde recept van Jeroen heeft perfectie als basis ingrediënt. De uitdaging om de lat steeds hoger te leggen, gaat hij ook voortdurend aan. Bij zijn opdrachtgevers en in zijn ontwikkelingskeuken werkt hij steeds aan nieuwe recepturen en technieken.
“Bij patisserie creaties heb je het resultaat van het begin tot het einde zelf in de hand. Het resultaat is afhankelijk van wat jij bijvoorbeeld met de boter, bloem, suiker en eieren doet. Van de smaak tot de textuur, vorm, geur en kleur. Het is de uitdaging om een zo optimaal mogelijke creatie te maken en de gast een overtreffende beleving te bieden.”

Als hof patissier van het Koningshuis maakt hij al sinds 1989 de patisserie bij bijzondere gelegenheden en de desserts voor officiële staatsbanketten.
Informatie over Jeroen Goossens vind je op zijn website.

Jeroen Goossens