Locatie & Route

Fokker Terminal

Vorig jaar hielden wij de eerste editie van de MjamTaart Cake & Bake Experience in twee mooie zalen in de Broodfabriek in Rijswijk. In beide zalen was er van alles te zien en te beleven, waaronder live demonstraties, de Cake Games, de Holland Sugar Art wedstrijd én natuurlijk alle standhouders met allerlei leuke, nieuwe en handige producten.

We zaten toen al wat krap in ons jasje, vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een nieuwe, grotere locatie voor de tweede editie van onze Experience. En deze gave nieuwe locatie hebben wij in Den Haag gevonden: de Fokker Terminal!

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. Deze voormalige school voor luchtvaarttechniek heeft een grote metamorfose ondergaan en is omgebouwd tot evenementenlocatie. De karakteristieke vliegtuig elementen zijn bewaard gebleven en geven de door daglicht overgoten ruimte een gezellige en aantrekkelijke sfeer. Het hart van het gebouw wordt gevormd door de indrukwekkende negen meter hoge hangar van 35 meter breed en 68 meter lang. Vroeger stonden hier de vliegtuigen opgesteld waar studenten aan sleutelden. De hangar wordt overspannen door een staalconstructie met glazen lichtstraten die zorgen voor fraai daglicht. De grote hangardeuren achterin de zaal gaan tijdens het evenement gedeeltelijk open en geven dan toegang naar het gezellige foodcourt met heerlijk eten, muziek en gezelligheid.

Fokker Terminal is door de ligging nabij de snelwegen A4, A12 en A13 zeer goed bereikbaar en beschikt over meerdere betaalde parkeerplaatsen. In de omgeving is ook gratis parkeergelegenheid.

   

Bereikbaarheid locatie

De Fokker Terminal is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. De locatie ligt nabij de snelwegen A4 en A12 en bus 26 stopt op drie minuten lopen van de locatie.

Het adres van de Fokker Terminal is Binckhorstlaan 249, 2516 BB in Den Haag.

Kom je met de auto?

> Komende vanaf Amsterdam/Utrecht/Rotterdam: volg de A12 richting Den Haag Centrum
> Hou na het Prins Clausplein rechts aan en neem de eerste afslag (nummer 4: Voorburg, Den Haag, Binckhorst)
> Bij de verkeerslichten onderaan de afrit linksaf, vervolgens rechtdoor de Maanweg volgen
> Einde Maanweg met de bocht mee naar rechts de Binckhorstlaan op
> Volg de gele borden met “Fokker Terminal”
> 100 m na de brug sla je linksaf om de parallelweg op te rijden
> Je rijdt langs een bouwterrein en neemt na 50 meter de eerste afslag naar links om het terrein van de Fokker Terminal op te rijden

Voor € 5,- kan je de gehele dag parkeren naast en achter de Fokker Terminal. In de omgeving op het industrieterrein buiten de Fokker Terminal is er ook de mogelijkheid om gratis de auto te parkeren.

Kom je met het openbaar vervoer?

Neem vanaf Station Den Haag Holland Spoor (HS) bus 26 richting Voorburg Station. Vertrekhalte tref je aan de achterkant van het station, naast de Haagse Hogeschool. De bus rijdt om de 10 minuten en doet er vanaf het station circa vijf minuten over om bij de halte Zonweg te komen waar je moet uitstappen. De Fokker Terminal ligt aan de overzijde van de Binckhorstlaan en is ongeveer 3 minuten lopen vanaf de bushalte.

Voor vertrektijden van bus 26 zie: www.htm.nl/reisinformatie/htmbuzz-26/ Voor een reisadvies op maat zie: www.9292ov.nl

Parkeren

Kom je met de auto naar de MjamTaart Cake & Bake Experience? Dan kan je voor € 5,- de gehele dag jouw auto parkeren op het parkeerterrein van de Fokker Terminal.

Koop bij binnenkomst direct jouw parkeerkaart bij de ticketverkoop. Op deze manier hoef je niet aan het einde van de dag nog jouw parkeerkaart te halen. Bij het uitrijden worden de kaarten ingeleverd bij de parkeerwachters en kan je het parkeerterrein verlaten.

In de omgeving van de Fokker Terminal op het industriegebied is het ook mogelijk om een gratis parkeerplaats te vinden. Hou er dan wel rekening mee dat je nog een stukje moet lopen naar de locatie.

Pinnen

Lekker shoppen op de MjamTaart Cake & Bake Experience! Zorg er voor dat je voldoende contant geld meeneemt om al die leuke dingen te kopen. Helaas is er in de Fokker Terminal geen geldautomaat om extra contant geld op te nemen.

Er zijn tegenwoordig wel steeds meer stands waar je met pin kan betalen. Bij sommige stands mag je zelfs extra geld pinnen. Bij welke stands je kan pinnen en bij welke stands je extra geld kan pinnen wordt weergegeven op de plattegrond van de beurs. Deze ontvang je bij binnenkomst.

Bij alle horecapunten op de beurs kan wel gewoon gepind worden.