Holland Sugar Art Show Wedstrijd – Volwassenen

Tijdens de MjamTaart Cake & Bake Experience 2017 vindt voor de 9e keer de befaamde Holland Sugar Art Show wedstrijd plaats. Hét moment om je titel te verdedigen of te kijken hoe jouw creativiteit beoordeeld wordt door een professionele jury. Het thema is ‘Travel’.

Categorieën

Categorie 1  Taart met bloemen
Categorie 2  Suikerbloemen
Categorie 3  Taart in thema Travel
Categorie 4  Modelleerwerk in alle types eetbare materialen in thema Travel
Categorie 5  Cupcakes in alle types eetbare materialen in thema Travel
Categorie 6  Zwevende taarten in thema Travel

Specificaties en voorwaarden

Categorie 3, 4, 5 en 6 moeten verplicht in thema Travel worden uitgevoerd.
Categorie 1, 3, 4 en 5 moeten op een cakeboard/drum worden gepresenteerd.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 1, 2 en 5 maximaal 60 x 60 x 100(hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 3 maximaal 70 x 70 x 100(hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 4 maximaal 50 x 50 x 40(hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 6 maximaal 100 x 100 x 100(hoog) centimeter.

Aanvullingen op de categorieën

Categorie 1
De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd.
Categorie 2
Boeket, plantje of arrangement mag gepresenteerd worden in een vaas, potje, m.b.v. standaard of los. De bloemen moeten op ware grootte gepresenteerd worden, dus geen miniaturen.
Categorie 3
De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd. Niet-eetbare onderdelen (boards, dowels etc) zijn toegestaan.
Categorie 4
Modelleerwerk in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen gebruikt worden.
Categorie 5
Aantal cupcakes is onbeperkt. Let op de presentatie van de cupcakes, dit wordt meegenomen in de jurering.
Categorie 6
Zwevende taarten in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen (boards, dowels, ijzerdraad etc) gebruikt worden.

Er wordt gejureerd op de volgende aandachtspunten:

Ontwerp
Toegepaste techniek
Kleurgebruik
Correctheid
Totale indruk

Per aandachtspunt kunnen 1 t/m 10 punten gescoord worden wat kan resulteren in de volgende uitslagen:

75 t/m 79 punten – Brons
80 t/m 84 punten – Zilver
85 en hoger – Goud

Per categorie wordt door twee juryleden gejureerd. De punten van beide juryleden worden bij elkaar opgeteld.
De deelnemer met het hoogst aantal punten in categorie 1 of 2 krijgt tevens de David Ford award uitgereikt.
David en Margaret Ford zijn de oprichters van CelCakes & CelCrafts (bekend van o.a. CelPad en CelStick, veel gebruikt door bloemenmakers). Na het overlijden van David, heeft Bart van Vliet besloten deze award in het leven te roepen om zo David te eren.

Een beschrijving van je wedstrijdstuk (ingrediënten, materialen, opbouw) wordt zeer op prijs gesteld. Na aanmelding ontvang je een formulier (A4, enkelzijdig) waarop je dit kunt beschrijven. Dit formulier kun je meenemen bij het inleveren van je wedstrijdstuk en wordt naast je wedstrijdstuk gepresenteerd.
De uitslagen zullen direct na de jurering (op 10 juni) bij de wedstrijdstukken worden geplaatst.

Categorie 1 en 2 zullen gejureerd worden door Susan Kruithof en Margaret Ford.
Categorie 3 t/m 6 zullen gejureerd worden door Bart van Vliet en Sabrina Verheijen.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 11 juni 2017 om 16.15 uur.

Belangrijke informatie

Inleveren van wedstrijdstuk(ken) kan op vrijdag 9 juni 2017 van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 10 juni tussen 08.00 en 9.30 uur.
Adres: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Bij het afleveren van je wedstrijdstuk(ken) ontvang je een badge waarmee je twee dagen onbeperkt toegang hebt tot de beurs. Door de badge ben je tevens een herkenbaar aanspreekpunt voor je wedstrijdstuk.

Afhalen/meenemen van wedstrijdstukken kan vanaf zondag 11 juni 2017 17.00 uur.
Niet afgehaalde wedstrijdstukken vervallen aan de organisatie.

De deelnamekosten zijn 15 euro per wedstrijdstuk.
Bij inschrijving ga je akkoord met de eerder genoemde voorwaarden.
Inschrijven kan tot en met donderdag 8 juni 2017 20.00 uur.

Ga naar inschrijven.