Holland Sugar Art Show Wedstrijd – Volwassenen

Tijdens de MjamTaart Cake & Bake Experience 2019 vindt voor de 10e keer de befaamde Holland Sugar Art Show wedstrijd plaats. Hét moment om je titel te verdedigen of te kijken hoe jouw creativiteit beoordeeld wordt door een professionele jury. Er is geen thema, je bent helemaal vrij in keuze!

Categorieën
Categorie 1 Taart met bloemen

Categorie 2 Suikerbloemen
Categorie 3 Taart
Categorie 4 Modelleerwerk in alle types eetbare materialen
Categorie 5 Cupcakes in alle types eetbare materialen
Categorie 6 Zwevende taarten
Categorie 7 Koekjes

Specificaties en voorwaarden
Een wedstrijdstuk mag niet eerder hebben meegedaan aan een (online) wedstrijd.
Categorie 1, 3, 4 en 5 moeten op een cakeboard/drum worden gepresenteerd.
Categorie 7 bestaat uit maximaal 10 stuks.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 1, 2 en 5 maximaal 60 x 60 x 100 (hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 3 maximaal 70 x 70 x 100 (hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 4 maximaal 50 x 50 x 40 (hoog) centimeter.
Afmeting wedstrijdstuk categorie 6 maximaal 100 x 100 x 100 (hoog) centimeter.

Aanvullingen op de categorieën
Categorie 1

De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd.
Categorie 2
Boeket, plantje of arrangement mag gepresenteerd worden in een vaas, potje, m.b.v. standaard of los. De bloemen moeten op ware grootte gepresenteerd worden, dus geen miniaturen.
Categorie 3
De taart is bij voorkeur een dummy. Een echte taart is toegestaan, maar op smaak wordt niet gejureerd. Niet-eetbare onderdelen (boards, dowels etc) zijn toegestaan.
Categorie 4
Modelleerwerk in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen gebruikt worden.
Categorie 5
Aantal cupcakes is onbeperkt. Let op de presentatie van de cupcakes, dit wordt meegenomen in de jurering.
Categorie 6
Zwevende taarten in alle types eetbare materialen. Ter versteviging mogen tevens niet-eetbare materialen (boards, dowels, ijzerdraad etc) gebruikt worden.
Categorie 7
Aantal koekjes is maximaal 10 stuks. Let op de presentatie van de koekjes, dit wordt meegenomen in de jurering.

Er wordt gejureerd op de volgende aandachtspunten:
Ontwerp

Toegepaste techniek
Kleurgebruik
Correctheid
Totale indruk

Per aandachtspunt kunnen 1 t/m 10 punten gescoord worden wat kan resulteren in de volgende uitslagen:
75 t/m 79 punten – Brons

80 t/m 84 punten – Zilver
85 en hoger – Goud

Per categorie wordt door twee juryleden gejureerd. De punten van beide juryleden worden bij elkaar opgeteld. De deelnemer met het hoogst aantal punten in categorie 1 of 2 krijgt tevens de David Ford award uitgereikt. David en Margaret Ford zijn de oprichters van CelCakes & CelCrafts (bekend van o.a. CelPad en CelStick, veel gebruikt door bloemenmakers). Na het overlijden van David, heeft Bart van Vliet besloten deze award in het leven te roepen om zo David te eren.

De uitslagen zullen direct na de jurering bij de wedstrijdstukken worden geplaatst.

Categorie 1 en 2 zullen gejureerd worden door Susan Kruithof.
Categorie 3 t/m 6 zullen gejureerd worden door Bart van Vliet.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 31 maart 2019.

Belangrijke informatie
Bij het afleveren van je wedstrijdstuk(ken) ontvang je een badge waarmee je twee dagen onbeperkt toegang hebt tot de beurs. Door de badge ben je tevens een herkenbaar aanspreekpunt voor je wedstrijdstuk.

Inleveren van wedstrijdstuk(ken) kan op vrijdag 29 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 30 maart tussen 08.00 en 9.30 uur.
Adres: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk

Afhalen/meenemen van wedstrijdstukken kan vanaf zondag 31 maart 2019 17.00 uur.
Niet afgehaalde wedstrijdstukken vervallen aan de organisatie.

De deelnamekosten zijn € 15 per wedstrijdstuk. Bij inschrijving ga je akkoord met de eerder genoemde voorwaarden.
Inschrijven kan tot en met donderdag 28 maart 20.00 uur.

Schrijf je hier in voor de wedstrijd.